Wat kan ik bewaren van mijn kind?

Het is fijn om iets tastbaars te hebben van je kind. Hieronder heb ik wat voorbeelden gegeven wat mogelijk is.

Ik denk met je mee

Wil je graag de mogelijkheden met mij bespreken of heb je hulp nodig?

Neem contact op

Haar

Bij je kind of als je baby al haartjes heeft, kun je een aantal plukjes haar afknippen. Op deze manier heb je altijd iets tastbaars dat van je kind is geweest.

Gipsafdrukjes / vingerafdruk

Op veel plekken kun je een standaard setje kopen om hand en voetafdrukjes te maken en ikzelf kan voor jullie digitale vingerafdrukken maken. Deze kun je later gebruiken voor bijvoorbeeld een sieraad of om er zo nu en dan bij te pakken wanneer je hier behoefte aan hebt. 

Kleding

Een aantal kledingstukken die gedragen zijn door je baby of kind, raad ik aan om niet te wassen, maar te bewaren. Op deze manier creëer je iets tastbaars.

Knuffeltje

Je had misschien al een mooi knuffeltje gekocht voor de baby of je kind had een favoriete knuffel.  Leg deze dan zo vaak als je kunt bij hem of haar. Dit knuffeltje kun je, voordat het mandje of de kist weggaat meenemen, zodat je een houvast hebt in donkere dagen. Ook kan je ervoor kiezen om na het overlijden een knuffeltje bij je te dragen, zodat deze de warmte en de geur van de ouders meekrijgt. Deze kun je dan bij je kind leggen in het kist of mandje. Op deze manier heeft jullie kind voor altijd iets bij zich van de ouders. Dit kan natuurlijk ook iets anders dierbaars zijn, zoals foto’s van de ouders en eventueel broertjes/zusjes, tekeningen of andere knutselwerkjes.