Stichtingen en hulpadressen

Het is niet te bevatten dat je moet nadenken over de uitvaart van je baby als je net (opnieuw) ouders bent geworden of als je de uitvaart van je kind moet regelen.

Hieronder heb ik een overzicht van links gezet naar handige website pagina’s. Ik heb ze verdeeld in verschillende rubrieken en door op de titel te klikken, kun je deze bekijken.

Ik denk met je mee

Wil je graag de mogelijkheden met mij bespreken of heb je hulp nodig?

Neem contact op

Stichtingen

Steunpunt Nova

Hét landelijke, onafhankelijke platform voor ouders die een baby hebben verloren tijdens de zwangerschap en rond de geboorte. Ze hebben vier hulpkaarten ontwikkeld die je kunnen helpen bij het vormgeven van het welkom en het afscheid. 

Bekijk website

Stichting Nooit Voorbij

Stichting Nooit Voorbij hoopt ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind te kunnen helpen bij het verlies, onder andere door het schrijven van hun verhaal ter herinnering aan het overleden kind. Daarnaast organiseren wij bijeenkomsten en evenementen en kunnen lotgenoten contact met ons opnemen voor een luisterend oor. Want een kind dat overleden is, is nooit voorbij.

Bekijk website

Stichting Félice

Ouders die hun kindje net verloren hebben, worden ineens geconfronteerd met het organiseren van een afscheid. Iets waar je als ouder waarschijnlijk nooit over hebt nagedacht. Het op een mooie manier afscheid nemen kan enorm helpen in het rouwproces. En ook na de uitvaart blijft aandacht voor het grote gemis heel belangrijk. Stichting Félice helpt het verdrietige afscheid van een jong kindje een beetje mooier te maken

Bekijk website

Lieve Engeltjes

Een contactgroep voor iedereen die te maken heeft met het verlies van een kind: ouders, broertjes en zusjes, grootouders, maar ook andere familieleden en betrokkenen.

 

Via onze Stichting kun je in contact komen met lotgenoten. Het is vaak zo waardevol om te kunnen delen wat je voelt, om erkenning en herkenning bij elkaar te vinden en mensen te spreken die aan een half woord genoeg hebben omdat ze begrijpen wat je doormaakt.

Bekijk website

Stichting Isabel

Ouders die hun kindje verliezen zullen de pijn van het verlies altijd met zich meedragen. Deze pijn wordt niet verzacht door tijd en ieder jaar weer zijn er meerdere dagen waarop het gemis extra aanwezig is, juist op deze dagen zoals de geboorte- en sterfdag, Vader- en Moederdag, de verjaardagen van de ouders en de feestdagen willen wij de ouders steunen. Op deze dagen worden passende attenties gestuurd, denk hierbij bijvoorbeeld aan een vlinder, bloemetjes, kaarsjes voor de sterfdag, de mooiste ster, taartjes om de jaardag te vieren, maar ook ballonnen, een mooi gedicht of een krachtbuideltje.

Bekijk website

Stichting Bliss to Shine

Heb jij als thuiswonend kind een persoonlijke wens en heeft iemand in je gezin kanker? Geef deze dan aan ons door en wij maken er een topdag van!

Tijdens de Blissi Special Day laten we een wens in vervulling gaan om gezamenlijke herinneringen voor het leven op te bouwen.

Jullie gaan naar huis met een koffer vol verhalen en kostbare herinneringen. En zijn de dagelijkse uitdagingen even vergeten.

Bekijk website

Stichting Achter de Regenboog

Stichting Achter de Regenboog ondersteunt kinderen en jongeren bij het verwerken van het verlies van een dierbare zodat deze ingrijpende gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.

Bekijk website

Stichting Jonge Helden

Stichting Jonge Helden heeft als doel het voorkomen dat kinderen/tieners ernstig vastlopen, nadat ze met een ingrijpend verlies te maken hebben gehad dat ze niet (voldoende) hebben kunnen verwerken.

Bekijk website

Hulpadressen

Stille Levens

Kenniscentrum babysterfte met veel en gedegen informatie over het verlies van een baby.

Bekijk website

Stillborn

Ondersteuning van ouders en families na een stilgeboorte of perinatale sterfte.

Bekijk website

OOK

OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met zo’n 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders van een overleden kind. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Er is geen onderscheid in het verlies: het maakt niet uit op welke leeftijd je kind is overleden of op welke manier, je bent welkom.

Bekijk website