Wij zijn Berber ontzettend dankbaar voor alles wat ze voor ons gedaan

Op 29 juni 2021 werd onze grootste nachtmerrie werkelijkheid. Onze lieve dappere dochter Jalou, overleed 2 weken voor haar tweede verjaardag in Utrecht. De avond voor haar overlijden ging ze hard achteruit en moesten we een uitvaartverzorgster gaan regelen.

Via het Prinses Máxima Centrum hebben we contact opgenomen met een uitvaartverzorgster uit het midden van het land welke gespecialiseerd is in kinderuitvaarten, om advies te vragen wie zij in het noorden zou aanbevelen. Zij heeft ons gelijk doorverwezen naar Berber.

Het was gek om haar te bellen. We waren erg verdrietig en wisten niet precies wanneer onze dochter zou overlijden. We hadden ook geen idee wat we allemaal moesten regelen.

Zo wisten we ook niet hoe we vanuit Utrecht naar huis moesten komen. Het voelde niet goed om Jalou alleen in een lijkwagen te laten vervoeren. Berber vertelde dat we Jalou dicht bij ons konden houden en “gewoon” bij ons op schoot in de auto mee naar huis konden nemen als het zover was.Ook noemde ze gelijk dat Jalou gebalsemd zou kunnen worden waardoor we haar ook nog vast konden houden na haar overlijden. Ze kon zelfs regelen dat er voor het balsemen mensen naar Utrecht zouden komen.Dit is uiteindelijk geregeld door het Prinses Máxima Centrum omdat het praktischer was qua afstand, maar als dat niet had gekund dan had Berber het geregeld.

De volgende ochtend overleed Jalou. Begin van de avond kwamen we thuis aan. Berber was er ook gelijk om ons te begeleiden bij aankomst thuis. Het voelde direct goed en we hadden meteen een klik. Berber was heel liefdevol, betrokken en sloot moeiteloos bij ons gezin aan. Ze had oog voor ons maar ook voor de kinderen van de donor(vader) van Jalou. Zo mochten ze een mooie houten vlinder uitkiezen en beschilderen. Dit hebben de kinderen als heel waardevol ervaren.

Deze week is zwaar en een roes voor ons geweest, maar we konden volledig op Berber vertrouwen. Berber heeft ons ontzorgd en gesteund, waardoor wij ons bezig konden houden met afscheid nemen. Niks was te gek; ze heeft alles wat wij wilden tot in de puntjes geregeld. Dit gaf ons veel rust. Zo heeft ze bijvoorbeeld haar auto-bestickeraar gevraagd om een grote sticker met een tekst in een speciaal lettertype te maken die wij graag op de kist wilden hebben. Tijdens de doorloop condoleance waar veel mensen geweest zijn, heeft ze echt de leiding genomen maar ook voor ons gezorgd dat we pauze moesten nemen. Ze heeft alles in goede banen geleid.

Berber werkt vanuit haar hart, ze is professioneel en verstaat haar vak. Ze is uitermate geschikt voor kinderuitvaarten.
Wij zijn haar ontzettend dankbaar voor alles wat ze voor ons gedaan heeft en kunnen haar echt aan iedereen aanbevelen, ook als het niet om kinderen gaat.
Niets dan liefde…

Nicole & Sianne