We hadden het afscheid niet beter kunnen doen dankzij Berber

Het ergste wat je als ouder kan overkomen, is het verliezen van een kind… Maar ook voor een kind, het verliezen van je zusje…

Toen 24 juni 2020 onze dochter Sanne van 11 weken oud overleed, moesten we ineens aan het regelen van een uitvaart denken. Maar hoe regel je nu een uitvaart van zo’n kleine baby midden in een ingewikkelde tijd van corona met alle geldende beperkingen. Sanne heeft lang in het ziekenhuis gelegen en met alle beperkingen door corona hadden weinig mensen haar tot aan haar overlijden gezien. We zijn trots op onze meiden en wilden graag dat onze familie en vrienden haar konden zien en kennis met haar konden maken. Al was het voor veel mensen voor de eerste en laatste keer. 

Via onze thuiszorgorganisatie kwamen we in contact met Berber, die goed luisterde naar wat we graag wilden qua afscheid. Ze dacht buiten de gebaande paden om het afscheid zo mooi mogelijk voor ons te maken. Ze had goede initiatieven om te zorgen dat er zoveel mogelijk herinneringen van Sanne bij ons kunnen blijven en hier zette ze zich maximaal voor in. 
 
Berber had door wat passend was in onze situatie. Zo is Sanne gebalsemd, zodat wij als gezin met haar konden blijven knuffelen zoveel we wilden. Daarnaast is onze oudste dochter (toen 2 jaar) er voortdurend bij betrokken door Berber, ze sloot goed bij haar aan. 
Berber kwam met het idee van een doorlopende condoleance, waardoor het mogelijk was dat mensen die dat wilden konden kennismaken en afscheid nemen van Sanne. Het betekende veel voor ons dat we mochten laten zien hoe trots we op haar zijn.  
 
Hoe verschrikkelijk het ook is om afscheid te moeten nemen, we hadden het afscheid niet beter kunnen doen dankzij Berber. Ze nam leiding, sloot perfect bij ons als gezin aan en dacht buiten de gebaande paden. Berber is goed in wat ze doet en vol liefde en aandacht. We kijken hier nog altijd vol dankbaarheid op terug. 
Martijn, Agnita en Hanna