Overlijden jongere

Het overlijden van een tiener of een puber heeft veel meer invloed op de omgeving dan ouders zich kunnen voorstellen.

Jongeren gaan heel anders om met de dood en rouwen anders dan volwassenen. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Hoe kun je jongeren betrekken en ondersteunen nu hun vriend(in) uit hun midden is weggevallen en zij op zo’n jonge leeftijd al geconfronteerd worden met de dood?

Stap voor stap help ik je naar een liefdevol en passend afscheid, waarbij niets moet en (bijna) alles kan en mag.

Een uitvaart zoals jij dat wil

Samen een blijvende herinnering maken.

Neem contact op

“Met ons voetbalteam hadden we zijn naam op ons linker bovenbeen geschreven.”

Sociale contacten betrekken bij een jongerenuitvaart

Als ouder(s) heb je vaak geen idee welke contacten je kind heeft. Veel gebeurt buiten de dagelijkse bezigheden van het gezinsleven. Op sociale media wordt door jongeren veel gedeeld, ook verdriet. Het kan van meerwaarde zijn deze contacten te betrekken bij de uitvaart van je kind. Zij maken je zoon of dochter anders mee dan jij. Hoe fijn kan het zijn om de herinneringen die zij aan je zoon of dochter hebben van hen te horen? De herinneringen aan je kind kunnen ze opschrijven. In overleg met jou kunnen de herinneringen worden gedeeld tijdens de afscheidsdienst.

Hebben zij foto’s en filmpjes die getoond kunnen worden tijdens de afscheidsdienst of condoleance? Is er een speciaal afscheidsmoment voor hen gewenst op de sportclub of in de aula van de school waar je zoon of dochter naartoe ging? De vriendenclub kan je liefde, kracht en troost bieden. Zij hebben je kind op een heel andere manier gekend en het zal je goed doen om te horen waarom zij je kind zo waardeerden als hun vriend of vriendin.

Thuis of een uitvaartcentrum?

Je kind thuis houden

Het is fijn om je kind dicht bij je te houden tot aan de dag van de uitvaart. Je kunt op elk moment van de dag bij hem of haar zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het thuis opbaren van je kind. Ik zal elke dag langs komen om te kijken of alles goed gaat.

Uitvaartcentrum

Soms is het niet mogelijk om je kind thuis te houden. Je kunt dan kiezen voor een uitvaartcentrum. Ook hier is het mogelijk om op ieder moment bij je kind te kunnen zijn.

Herdenkingspagina

Als je het fijn vindt, dan kan ik een eigen herdenkingspagina openen voor jullie kind.

Zo kan een ieder, op zijn of haar manier mooie woorden achterlaten voor je zoon of dochter.

Meer informatie

Meer informatie

Wat is er mogelijk